Beste Cloud Opslag Dienst

Geschreven door Robert de Graaf

Beste Nederlandse Cloudopslag Dienst van 2020

Aangezien telefoons aardig snel volraken met foto’s, nutteloze filmpjes en andere overbodige zaken, kan een online opslagplek goed van pas komen. Daarnaast heb je gelijk toegang tot die bestanden vanaf andere apparaten. App-land stroomt over met opties. 

Om eenvoudig bestanden te kunnen delen of overal bij je gegevens te kunnen, is cloudopslag een goede optie. Ook kan het een ideale manier zijn om je kostbare bestanden te back-uppen. Maar welke aanbieder is de juiste? Hosting Nederland heeft ze één voor één getest op verschillende belangrijke factoren en de beste opties voor je op een rijtje gezet. 

Waarom een Nederlandse Cloud Opslag?

Wie waardevolle informatie heeft, slaat deze het liefst op in eigen land. Zonder toegang van derden en buitenlandse bedrijven waarvan de betrouwbaarheid niet gecontroleerd is.

Twee jaar geleden werd een onderzoek uitgevoerd over het belang van dataopslag in Nederland. Uit het onderzoek bleek dat 72 procent van de ondervraagde organisatie het belangrijk vindt dat de data wordt opgeslagen in Nederland. Slechts 64 procent kon garanderen dat de data daadwerkelijk is opgeslagen in Nederland.

Het opslaan van gegevens in de cloud is veilig, maar de vraag is wie u deze gegevens toevertrouwd. Gevoelige informatie blijft mogelijk niet privé wanneer u de data onderbrengt bij een file-sharing-dienst. Denk daarbij aan de gratis diensten Dropbox, Microsoft Sky Drive en Google Drive.

Beste Nederlandse Cloudopslag van 2020

Porton

Vanaf € 4,95 per maand

vBoxxCloud

Vanaf € 8 per maand

6 Redenen om online Cloud Opslag te gebruiken

Een mooi Nederlands gezegde is: “het is beter om te voorkomen dan om te genezen”. Dit kan niet meer accuraat zijn bij het bespreken van verlies van belangrijke data. Hoe lastig het is om na dataverlies verloren bestanden weer terug te halen om maar niet te spreken van werk wat weer opnieuw gedaan moet worden. Zo gemakkelijk zijn dergelijke problemen te voorkomen met een backup. Voor diegenen die al wel regelmatig een backup maken is het weer de vraag waar deze backup vervolgens wordt bewaard? In een kast naast de laptop? In hetzelfde kantoor? Mocht je nog niet overtuigd zijn van de noodzaak tot een online backup lees dan de volgende 6 redenen door waarom wij denken dat dit een absolute must is.

  1. Hardeschijven crashen –  Meer dan 10% van alle harde schijven crashen binnen 1 jaar. Dit is vastgesteld in een onderzoek door de Carnegie Mellon Universiteit. Hierbij moet wel gezegd worden dat niet elke crash leidt tot 100% verlies van data maar wil je echt dit risico nemen?
  2. Hardeschijf reparatie is duur –  Als je harde schijf gecrashed is en je geen backup daarvan hebt kun je overgaan tot een reparatie van je harde schijf. Vaak is het mogelijk dan nog data te achterhalen. Professionele dienstverleners op dit gebied rekenen voor dergelijke werkzaamheden bedragen van €500 tot wel €3.500. Als je het hiermee vergelijkt is vijf euro per maand voor een online backup dienst opeens een koopje!
  3. Diefstal – Volgens de FBI wordt in de Verenigde Staten 1 op de 10 laptops gestolen in het eerste jaar. Van deze gestolen laptops wordt slechts 3% teruggevonden.
  4. Dataverlies – In een algemene studie van Pepperdine uit 2003 kwam naar voren dat Amerikaanse bedrijven jaarlijks $18 miljard verliezen door het toedoen van dataverlies. Dit getal is erg gedateerd en daarmee waarschijnlijk veel te laag, het geeft al aan welke bedragen er gemoeid gaan met dataverlies.
  5. Goedkoop – Voor de goede orde, een online backup dienst is al verkrijgbaar vanaf €2,50 per maand, is het echt de moeite waard zonder backup te zitten om een dergelijk laag bedrag uit te sparen?
  6. Persoonlijke herinneringen – Mensen verliezen elke dag persoonlijke herinneringen, foto’s uit de kindertijd en brieven van vroeger door het toedoen van technisch falen. Dit verlies kan niet in geld worden uitgedrukt.

Het is goed om deze 6 redenen in je achterhoofd te houden bij het overwegen van een online cloud opslag oplossing. Net als een zorg- of inboedelverzekering verzekerd een online cloud opslag dat je data veilig staat, een ongeval kan soms in een klein hoekje zitten. 

x