Beste Webhosting Provider

Geschreven door Robert de Graaf

Wat is Webhosting?

Webhosting is simpel gezegd het huren van een stukje webruimte op een server waarop je de bestanden die jouw website vormen opslaat. Een server is een computer die 24/7 in verbinding staat met het internet en in een datacenter staat die daar speciaal voor is gemaakt. De server maakt het dus mogelijk voor bezoekers om je website te bekijken.

Wat is Shared Hosting?

Shared webhosting betekent letterlijk “gedeelde hosting” en dat is dan ook precies wat het is. Je deelt hierbij de capaciteit van de server waarop je website en bestanden staan met andere mensen. Het technisch onderhoud van de server ligt bij de hosting provider.

Waarom betalen als het ook gratis kan?

Wanneer een product goedkoop of gratis wordt aangeboden, zit er altijd wel een addertje onder het gras. Dat geldt nog eens extra voor gratis online diensten. Gratis webhosting zet ongewilde reclame op je website, en kan geen garanties geven over betrouwbaarheid. Voor het lage bedrag dat webhosting tegenwoordig kost, kun je je afvragen of dit het waard is. 

Beste Webhosting Provider van 2020

Your Hosting

Vanaf € 2 per maand

Mijndomein

Vanaf € 10 per jaar

Versio

Vanaf € 0,49 per maand

Beste Webhosting voor een Blog

Tegenwoordig draait bijna 35% van het gehele internet op WordPress en dat is met een rede. Een belangrijke keuze die je moet maken voor je een blog wilt maken, is welke software je wilt gebruiken om je website op te zetten, zodat je je maximaal kan focussen op het schrijven artikelen. Ons advies is WordPress en een WordPress hosting is dan geen gek idee.

Beste Webhosting voor Bedrijven

Tegenwoordig is een website meer dan alleen een online visitekaartje. Als jouw website een belangrijk onderdeel van je business is, kun je het niet veroorloven dat je website niet bereikbaar is. Het kiezen van een betrouwbare webhosting provider is daarom van levensbelang. Ons advies is om te kijken naar een provider met hoge uptime garanties en een altijd bereikbaar helpdesk die voor je klaar staat bij problemen.

Beste Webhosting voor een Webwinkel

Het kiezen van de juiste webwinkel hosting is van een zeer groot belang, tenzij je voor een hosted webwinkel oplossing gaat. De server(s) waar jouw webwinkel op gaat draaien is verantwoordelijk voor de snelheid, betrouwbaarheid en functionaliteit van de shop. Een goede keuze hierin voorkomt een hoop hoofdpijn en maakt het eventueel schalen in de toekomst gemakkelijker.

Beste Webhosting voor een Persoonlijke Website

Een persoonlijke website of online portfolio om je creatieve ideeën een plek te geven. Het internet bied vele mogelijkheden hiervoor, en als sociale media niet genoeg is kan een persoonlijke website een uitkomst bieden. Ons advies is om voor een goede betaalde webhosting te gaan die top kwaliteit support bied en je op weg helpt en voor je klaar staat als je vragen of problemen hebt.

Klik hier voor onze lijst met top hosting providers. 

x